Ik ben een nieuwe klant bij Essent, wanneer start mijn contract?

Welkom bij Essent! De concrete startdag van uw energiecontract vindt u terug in onze welkomstmail die u ontvangt op het moment dat u intekent op een van onze producten. Drie dagen voor uw contract begint, sturen we u opnieuw een e-mail ter bevestiging.

 

Wanneer u intekent, houdt u best rekening met een minimum van 30 dagen voor we kunnen beginnen te leveren. Zo hebben we voldoende tijd om uw contract in orde te brengen.
 

Waarom moet ik op 30 dagen bufferperiode rekenen?

Bij het opmaken van uw nieuwe energiecontract gaf u alvast een ideale startdatum mee. We gaan eerst na bij uw distributienetbeheerder of we die dag effectief kunnen beginnen te leveren. De distributienetbeheerder geeft ons dan de concrete datum door waarop u effectief onze klant wordt.

 

U hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen na ontvangst van onze welkomstmail uw energiecontract nog te herroepen, kosteloos en zonder opgave van redenen. 

 

 

Opgelet: dit is enkel van toepassing op gebruikers met een jaarlijks gelezen meter waarbij het jaarlijks elektriciteitsverbruik lager is dan 50 MWh en het jaarlijks gasverbruik lager is dan 100 MWh. 

Is dit niet het antwoord dat u zocht?

Bekijk eerst even de andere vragen. Misschien vindt u daar meer uitleg.