Hoe wordt mijn korting verrekend?

Uw korting kan op twee manieren berekend worden: met een kortingspercentage of met een pro rata korting.

 

Ik heb een kortingspercentage

 

In dit geval berekenen we uw korting percentueel op de energieprijs per kWh. U krijgt uw korting in dit geval op uw afrekeningsfactuur, niet op de tussentijdse facturen. U krijgt deze korting tot de kortingsperiode afloopt.

 

Ik heb een kortingsbedrag

 

Wanneer u een kortingsbedrag heeft, wordt dat pro rata verrekend. Dat betekent dat het volledige bedrag van de korting dan overeenkomt met de looptijd van de korting. Die korting verrekenen we steeds op uw afrekeningsfactu(u)ren.

 

Bijvoorbeeld: uw jaarlijkse afrekeningsfactuur wordt verstuurd op 1 mei van dat jaar. Op die afrekeningsfactuur wordt er een korting toegekend van € 8 incl. btw (= 4/12e van € 24). Het resterende bedrag van € 16 (= 8/12e van € 24) zal worden verrekend op uw volgende afrekeningsfactu(u)r(en).

 

Let op:

als u vroeger overstapt naar een andere leverancier dan dat die periode duurt, krijgt u korting die respectievelijk overeenkomt met de periode waarin u klant was. Dan krijgt u dus niet het volledige kortingsbedrag dat voor de volledige kortingsperiode uitgerekend wordt.

 

Bijvoorbeeld: u wordt elders klant op 1 juli van het jaar waarin de korting geldt. U krijgt op uw afrekeningsfactuur een korting van € 12 incl. btw (= 6/12e van € 24).

 

 

Opgelet: dit is enkel van toepassing op gebruikers met een jaarlijks gelezen meter waarbij het jaarlijks elektriciteitsverbruik lager is dan 50 MWh en het jaarlijks gasverbruik lager is dan 100 MWh. 

Is dit niet het antwoord dat u zocht?

Bekijk eerst even de andere vragen. Misschien vindt u daar meer uitleg.