Wat is de vaste vergoeding?

Net als andere energieleveranciers rekent Essent jaarlijks een vaste vergoeding aan. Dat is een jaarlijkse abonnementskost op de levering van aardgas en/of elektriciteit. Zo rekenen we op een transparante manier vaste operationele kosten door, zoals de verschillende heffingen en belastingen in opdracht van de overheid en de netbeheerders, en kosten gelinkt aan onze dienstverlening.

 

U vindt de vaste vergoeding op onze tariefkaarten.

 

Ik stap over naar een andere leverancier, moet ik de vaste vergoeding nog betalen?

 

Doordat we de meeste operationele kosten waarop we de vaste vergoeding berekenen vroeg in het leveringsjaar maken, betaalt u de abonnementskost per gestart leveringsjaar bij de eerste afrekeningsfactuur. Wanneer u overstapt voor het einde van dat leveringsjaar, moet u dus nog steeds de vaste vergoeding betalen. Wanneer u vroegtijdig uit een meerjarencontract stapt, betaalt u niet meer voor de daaropvolgende leveringsjaren. U betaalt in dit geval enkel nog voor het laatste leveringsjaar dat u gestart bent.

 

 

Opgelet: dit is enkel van toepassing op gebruikers met een jaarlijks gelezen meter waarbij het jaarlijks elektriciteitsverbruik lager is dan 50 MWh en het jaarlijks gasverbruik lager is dan 100 MWh. 

Is dit niet het antwoord dat u zocht?

Bekijk eerst even de andere vragen. Misschien vindt u daar meer uitleg.