Een nieuwe uitdaging in een accounting departement bij een flexibel bedrijf dichter bij huis. Én een leuk team? Gevonden!

 

Mijn job

 

Ik werk op de financiële afdeling binnen het accounting team, als GL Accountant. Mijn functie is zeer uitgebreid. Ik doe zowel boekhoudkundige, taks- als rapporteringstaken. Die afwisseling bevalt me enorm. We zijn een ondersteunend, maar toch belangrijk departement. Zo zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat de externe rapporteringen naar overheden en de interne groepsrapporteringen op tijd gebeuren. Ook de correcte uitbetaling van onze leveranciers en klanten en de lonen van de medewerkers voeren wij uit. Ik ben best trots op mijn bijdrage binnen Essent.

 

Mijn idee over Essent

 

Essent is een modern, flexibel bedrijf met heel toffe collega’s. Ik merk ook dat ze hier echt het beste willen voor de klanten.

 

De coronacrisis is hier supergoed aangepakt en bewijst hoeveel vertrouwen er is in de werknemers. Ikzelf was nog maar anderhalve maand in dienst toen de lockdown begon, wat het allemaal extra spannend maakte. Met de hulp van mijn collega’s heb ik zelfs van thuis uit een goede opleiding gekregen. We kregen ook cadeautjes thuisgestuurd, zoals een fruitmand, om ons te bedanken voor het goede werk dat we deden in deze bizarre tijden. Als ik dat vergelijk met andere bedrijven, dan ben ik toch wel blij dat ik bij Essent werk.

 

- Gitte