Ik ga verhuizen, welk document moet ik invullen en waar vind ik dat?

Als u verhuist, vult u een energieovernamedocument in. Dat is een officieel document dat werd opgemaakt door de VREG. Het vraagt u alle noodzakelijke informatie over uw adres, energiemeters en meterstanden te noteren. Het document geldt als bewijs in geval van betwisting van de meterstanden. Houd het daarom goed bij.

 

Hoe vult u het energieovernamedocument in?

 

U vult het document twee keer in: bij het verlaten van uw oude adres en wanneer u de sleutels ontvangt van uw nieuwe adres:

 

  • Druk per adres twee energieovernamedocumenten af.
  • Vul op alle documenten alle gevraagde gegevens in, inclusief de meterstanden. Doe dat samen met de nieuwe huurder/eigenaar van uw oude adres en/of samen met de vorige huurder/eigenaar van uw nieuwe adres.
  • Onderteken samen de documenten. Iedereen houdt een exemplaar bij.

Contacteer Essent binnen de week na het invullen van de documenten. Wij maken nadien op basis van deze informatie uw slotfactuur op.

 

Hoe geeft u uw verhuis door aan Essent?

 

Binnen de zeven dagen na de effectieve verhuisdatum laat u ons weten wanneer we de energielevering op uw oude adres mogen afsluiten. Dat kan eenvoudig via onze online tool Mijn Essent.

Als u de verhuis niet op tijd kan doorgeven, neem dan rechtstreeks contact op met onze klantendienst, op het nummer 02 302 20 00.

Ook voor de energielevering op uw nieuwe adres neemt u best telefonisch contact met ons op.

 

Waar vindt u het energieovernamedocument?

 

U kan het energieovernamedocument hier downloaden.

 

Hebt u zonnepanelen of een andere productie-installatie voor hernieuwbare energie? Gebruik dan dit specifieke energieovernamedocument.

 

 
Is dit niet het antwoord dat je zocht?

Bekijk eerst even de andere vragen. Misschien vind je daar meer uitleg.