Energie besparen begint bij goede isolatie

Door je huis te isoleren, bespaar je fors op je energiefactuur. Het is ook goed voor het milieu en je hebt steeds een aangename temperatuur in alle kamers.

 

Warmte die verloren gaat, ontsnapt gemiddeld voor 30% via het dak, 30% via de ramen, 30% via de muur en 10% via de bodem van je huis. Je kiest dus best voor een totaalisolatie-oplossing: spouwmuren, dak, kruipruimte of kelder, bodem, vloer én ramen isoleren met één partner.

 

Vraag gratis advies aan onze isolatiepartner, bekijk samen wat er mogelijk is voor jouw woning en profiteer van 10% korting op de totaalprijs, ook als je geen Essent klant bent!

Waarom isoleren?

Energie besparen
Energiezuinig wonen begint bij een goede isolatie. Altijd de juiste temperatuur en je verbruikt enkel wat je nodig hebt. Door te investeren in duurzame isolatie bespaar je gegarandeerd op je energiefactuur.

Meer comfort
De thermostaat hoger zetten als het tocht in huis? Wat beter helpt voor meer comfort, is je muren, ramen of dak goed isoleren. Bovendien houd je zo heel wat geluiden buiten en zet gerust zelf ook je favoriete muziek wat harder.

Milieuvriendelijk
In een goed geïsoleerd huis kan je verwarming een graadje lager. Zo verkleint je CO₂-voetafdruk. Als je daarnaast ook kiest voor milieuvriendelijk isolatiemateriaal, dan ben je echt goed bezig. Investeren in duurzame isolatie is investeren in de toekomst.

Je woning wordt meer waard
Het energieprestatiecertificaat (EPC) van je woning geeft aan hoe hoog het energieverbruik per m² is. Hoe lager de EPC-score, hoe lager je verbruik en dat is een van de factoren die jouw woning populair maken op de vastgoedmarkt.

Wettelijke minimumnormen
Naast alle voordelen die goede isolatie biedt, is het in België verplicht om bij nieuwbouw en verbouwingen aan minimale energienormen te voldoen. Dat zijn de zogenoemde EPB-eisen.

Hoeveel bespaar ik?

Je huis goed isoleren biedt heel wat voordelen, ook op financieel vlak.

  • Goede isolatie heeft een positief effect op je energiefactuur. Een doorsnee gezin bespaart op jaarbasis tot wel 360 euro door zijn woning goed te isoleren.
  • Met spouwmuurisolatie kan je tot 30% besparen. Dak- of vloerisolatie kan je afrekening tot 15% doen dalen.
  • Afhankelijk van het type isolatie betaalt je investering zich gemiddeld binnen de 5 à 10 jaar terug. De terugverdientijd van spouwmuurisolatie is meestal 5 à 6 jaar, voor vloerisolatie is dat 7 à 8 jaar en met dakisolatie heb je na 10 jaar je investering terugverdiend.
  • Energiebesparende werken aan je huis kun je onder bepaalde voorwaarden financieren met een energielening van de overheid. Bovendien heb je als huiseigenaar recht op interessante isolatiepremies.
  • Als je isolatiewerken laat uitvoeren aan je privéwoning, betaal je slechts 6% btw in plaats van de gebruikelijke 21%. Je woning moet wel ouder zijn dan 10 jaar en de werken moeten uitgevoerd worden door één aannemer.