Online

Onder "essent.online Tarieven" vallen de variabele tarieven ‘essent.online elektriciteit’ en ‘essent.online aardgas’ overeenkomstig de formules vermeld op deze tariefkaart. Dit elektriciteitstarief bestaat uit 100% grijze stroom. U kunt enkel genieten van de essent.online Tarieven indien u bij intekening kiest om communicatie via e-mail te ontvangen en enkel met ons contact opneemt via elektronische weg (via Mijn essent.be of via het contactformulier op de website). Deze tarieven zijn niet cumuleerbaar met andere promoties en/of kortingen.

In dit pakket

Online

Je voordelen

 • Online dienstverlening
 • Factuur enkel via e-mail
 • Maandelijks opzegbaar
 • Enkel beschikbaar op onze website!

Vijf redenen om voor Online te kiezen

 

altijd een superscherp tarief
1

Altijd een superscherp tarief

Energie hoeft helemaal niet duur te zijn. Met Online volg je de variabele marktprijs op een slimme manier. Als de marktprijs daalt, profiteer jij daar mee van.

geen overbodige extra's
2

Geen overbodige extra's

Hou je van simpel? Dan is Online echt een product voor jou. Je betaalt een eerlijke prijs voor gas en/of elektriciteit. Punt. Meer moet dat niet zijn. Geen dure extraatjes, geen overbodige diensten. Enkel de essentie: betrouwbare energie.

Geen papieren rompslomp
3

Alles eenvoudig online

Ben jij een digitale doe-het-zelver? Top! Met Online regel je al je energiezaken snel en eenvoudig online, via onze website en Mijn Essent. Je kiest ook voor digitale facturen en communicatie via e-mail. Zo slagen we erin om de kostprijs van jouw energie laag te houden én we verkleinen samen de papierberg!

Flexibiliteit voorop
4

Flexibiliteit voorop

Maak het jezelf gemakkelijk en regel je betalingen via domiciliëring. Of betaal je liever via overschrijving? Jij beslist! Die flexibiliteit krijg je er met Online zomaar bij. Een andere betalingswijze kiezen doe je eenvoudig zelf in Mijn Essent. Je kan er ook je voorschotbedrag aanpassen, je facturen raadplegen en je contactgegevens updaten. Wanneer je maar wilt.

overstappen is gratis
5

Overstappen is makkelijk en gratis

Wacht niet om in te tekenen op een nieuw energiecontract tot je contract bij je huidige leverancier afloopt. Dat is nergens voor nodig. Overstappen is gratis en binnen een maand is het in orde. Klant worden bij Essent kan eenvoudig online. We begeleiden je met plezier door de switch. Jij hoeft zelf aan niets te denken.

De voordelen van een variabele energieprijs

Met een variabel energieproduct volgt jouw prijs de marktprijs. Je energietarief is variabel, maar wijzigt niet elke dag. Je voorschotbedrag is iedere maand hetzelfde, onafhankelijk van de marktschommelingen. Het is bij de opmaak van je afrekeningsfactuur dat we je verbruik per maand koppelen aan de marktprijzen van die maanden. Anders dan bij een vast tarief, hoeven we ons niet te verzekeren tegen het risico van prijsstijgingen. Dat maakt een variabel tarief vaak goedkoper en van die besparing profiteer jij als eerste mee!

Bereken jouw prijs
Ja, ik ga voor Online! Wat nu?

't Is echt eenvoudig

 • Online - step 1 - Bereken jouw prijs

  Via de knop ‘Bereken jouw prijs’ teken je eenvoudig online in op een nieuw energiecontract. Het is zo gebeurd, in minder dan 5 minuten! Je ontvangt van ons een bevestigingsmail.

 • Online - step 2 - bevestiging

  Na ontvangst van de bevestigingsmail heb je 14 dagen bedenktijd waarbinnen je het energiecontract nog kosteloos kunt annuleren.

 • Online - step 3 - overstap

  Essent regelt je overstap.
  Wij nemen contact op met je vorige leverancier en met de distributienetbeheerder. Je hoeft daarvoor zelf niets te doen.

 • Online - step 4 - welkom

  Welkom bij Essent!
  De voorziene startdatum van onze energielevering vind je op je energiecontract. Vanaf dan geniet jij van een van de scherpste energietarieven in de markt.

Waarom kiezen voor Essent?

Onze energie. Daar geniet je van.

 • Online/Solar - waarom essent - step 1

  Gas, elektriciteit of allebei? Bij Essent vind je zeker de gepaste formule aan een interessante prijs.

 • Online/Solar - waarom essent - step 2

  Kies voor duurzame en slimme energieoplossingen die jouw leven comfortabeler maken.

 • Online/Solar - waarom essent - step 3

  We spreken jouw taal. Onze klantendienst is vlot bereikbaar, op de manier die jij verkiest!

 • Online/Solar - waarom essent - step 4

  Dank voor je trouw! Profiteer van exclusieve kortingen en persoonlijke klantvoordelen.