Ik ga verhuizen, welk document moet ik invullen en waar vind ik dat?

Als je verhuist, vul je een energieovernamedocument in. Dat is een officieel document dat werd opgemaakt door de VREG. Het vraagt je alle noodzakelijke informatie over je adres, energiemeters en meterstanden te noteren. Het document geldt als bewijs in geval van betwisting van de meterstanden. Houd het daarom goed bij.

 

Hoe vul ik het energieovernamedocument in?

 

Je vult het document twee keer in: bij het verlaten van je oude adres en wanneer je de sleutels ontvangt van je nieuwe adres:

 

  • Druk per adres twee energieovernamedocumenten af.
  • Vul op alle documenten alle gevraagde gegevens in, inclusief de meterstanden. Doe dat samen met de nieuwe huurder/eigenaar van je oude adres en/of samen met de vorige huurder/eigenaar van jouw nieuwe adres.
  • Onderteken samen de documenten. Iedereen houdt een exemplaar bij.

 

Contacteer Essent binnen de week na het invullen van de documenten. Wij maken nadien op basis van deze informatie je slotfactuur op.

 

Hoe geef ik mijn verhuis door aan Essent?

 

Binnen de zeven dagen na de effectieve verhuisdatum laat je ons weten wanneer we de energielevering op je oude adres mogen afsluiten. Dat kan eenvoudig via onze online tool Mijn Essent.

Als je de verhuis niet op tijd kan doorgeven, neem dan rechtstreeks contact op met onze klantendienst, op het nummer 02 302 20 00.

Ook voor de energielevering op je nieuwe adres neem je best telefonisch contact met ons op.

 

Waar vind ik het energieovernamedocument?

 

Je kan het energieovernamedocument hier downloaden.

 

Heb je zonnepanelen of een andere productie-installatie voor hernieuwbare energie? Gebruik dan dit specifieke energieovernamedocument.

Is dit niet het antwoord dat je zocht?

Bekijk eerst even de andere vragen. Misschien vind je daar meer uitleg.