Hoe wordt mijn korting verrekend?

Je korting kan op twee manieren berekend worden: met een kortingspercentage of met een pro rata korting.

 

Ik heb een kortingspercentage

 

In dit geval berekenen we je korting percentueel op de energieprijs per kWh. Je krijgt je korting in dit geval op je afrekeningsfactuur, niet op de tussentijdse facturen. Je krijgt deze korting tot de kortingsperiode afloopt.

 

Ik heb een kortingsbedrag

 

Wanneer je een kortingsbedrag hebt, wordt dat bedrag pro rata verrekend. Dat betekent dat het volledige bedrag van de korting overeenkomt met de looptijd van de korting. Die korting verrekenen we steeds op je afrekeningsfactu(u)r(en).

 

Bijvoorbeeld: je jaarlijkse afrekeningsfactuur wordt verstuurd op 1 mei van dat jaar. Op die afrekeningsfactuur wordt er een korting toegekend van € 8 incl. btw (= 4/12e van € 24). Het resterende bedrag van € 16 (= 8/12e van € 24) zal dan worden verrekend op je volgende afrekeningsfactu(u)r(en).

 

Let op: als je vroeger overstapt naar een andere leverancier dan de looptijd van de korting, krijg je korting die respectievelijk overeenkomt met de periode waarin je klant was. Dan krijg je dus niet het volledige kortingsbedrag dat voor de volledige kortingsperiode uitgerekend wordt.

 

Bijvoorbeeld: je wordt elders klant op 1 juli van het jaar waarin de korting geldt. Je krijgt dan op je afrekeningsfactuur een korting van € 12 incl. btw (= 6/12e van € 24).

Is dit niet het antwoord dat je zocht?

Bekijk eerst even de andere vragen. Misschien vind je daar meer uitleg.