Wanneer krijg ik het tegoed van mijn afrekeningsfactuur?

Mijn tegoed is nog niet teruggestort

Mijn tegoed is maar gedeeltelijk teruggestort.

 

Je krijgt het tegoed rond de vervaldatum van de factuur. We storten het tegoed dan automatisch op het rekeningnummer dat op de afrekeningsfactuur vermeld staat.

 

Je vindt de vervaldatum op de eerste pagina van je factuur.

 

Mijn Essent afrekeningsfactuur vervakdatum

 

Mijn tegoed is nog niet teruggestort

 

Als we je tegoed nog niet terugstorten, weten we niet op welk rekeningnummer we dat moeten doen. Dat komt doordat:

  • we nog geen rekeningnummer van je hebben;
  • je eerder al met meerdere rekeningnummers betaalde en we niet weten welke de juiste is. Om veiligheidsredenen bepalen wij niet zelf op welke van jouw rekeningen wij het tegoed terugstorten.

 

In beide gevallen kan je via Mijn Essent het juiste rekeningnummer doorgeven. Binnen de 14 kalenderdagen nadat je het juiste rekeningnummer doorgaf, storten wij het tegoed terug.

 

Mijn tegoed is maar gedeeltelijk teruggestort.

 

Wanneer je maar een deel van het tegoed teruggestort krijgt, stond er nog een vervallen factuur open. De administratieve kosten en het openstaande saldo van die factuur houden we dan automatisch van je tegoed af.

 

Heb je het openstaande bedrag van die factuur toch al betaald, dan storten we het bedrag dat je te veel betaalde binnen de 14 kalenderdagen automatisch terug. Hou bij het betalen van je factuur steeds rekening met een verwerkingstijd van maximaal drie werkdagen.

Is dit niet het antwoord dat je zocht?

Bekijk eerst even de andere vragen. Misschien vind je daar meer uitleg.