Onze energie. Daar geniet je van.
Bespaar tot 150 euro!

Goedkoopste energieleverancier

Vanzelfsprekend wilt u de goedkoopste energieleverancier voor uw verbruik en situatie kiezen. Op deze manier kan u jaarlijks immers heel wat geld besparen. Geld dat u ongetwijfeld liever voor iets anders gebruikt. Daarom geven wij u een aantal tips om de goedkoopste energieleverancier te vinden.

 

Hoe vind je de goedkoopste energieleverancier voor uw situatie?

Er zijn enkele zaken die u in overweging moet nemen wanneer u op zoek gaat naar de goedkoopste energieleverancier:

Uw jaarlijks verbruik

Bent u een grote, gemiddelde of juist een kleine energieverbruiker? Energietarieven zijn vaak opgebouwd in schijven waarbij kleine, gemiddelde of grote verbruikers voordeliger af zijn. Een belangrijk punt om rekening mee te houden bij uw keuze van uw goedkoopste energieleverancier.

Heeft u een dag/nacht meter?

Verbruikt u vooral tijdens de piek- of tijdens de daluren? Indien u een tweevoudige meter heeft, kan het zeker in uw voordeel spelen om het verschil in dag/nacht tarief van de leveranciers af te wegen in uw keuze. Het kan namelijk zijn dat bepaalde energietarieven voordelig zijn op basis van dagtarief, maar minder voordelig tijdens de daluren, waardoor u uw voordeel ziet smelten als sneeuw voor de zon.

Kiest u voor een betrouwbare energieleverancier?

Natuurlijk moet u vooral rekening houden met de prijs in uw zoektocht naar de goedkoopste energieleverancier. Het is echter ook belangrijk om rekening te houden met de service. Klanten van essent.be kunnen bijvoorbeeld rekenen op constante, milieuvriendelijke energielevering aan zeer scherpe tarieven, omdat essent.be bij de top 5 energiebedrijven van Europa hoort. Daarnaast kunnen onze klanten ook rekenen op een persoonlijke service met de glimlach.

 

  Daarom essent.be als energieleverancier
  • 24/7 inzicht in en grip op uw energiezaken
  • Scherpe prijzen
  • De beste service

Gewoon kiezen voor essent.be

Bij essent.be kunt u rekenen op 100% groene stroom en aardgas aan vlijmscherpe tarieven. Voor zowel elektriciteit als aardgas zijn onze tarieven bij de goedkopere op de Belgische markt! Dit betekent in veel gevallen dat u een flink stuk op uw energiefactuur zal besparen. Bovendien kan u rekenen op een topservice.

Wilt u overschakelen?

Schrijf u eenvoudig online in en onze overstapservice regelt de rest, ook de opzeg bij uw huidige leverancier. Kiezen voor een goedkope en betrouwbare energieleverancier, is kiezen voor essent.be

Vergelijk met uw huidige leverancier
Gezinssamenstelling
1
6
1
3
* Gebaseerd op de energieprijs van essent.be (Vast Groen C@re (elektriciteit) en Vast C@re (aardgas), tariefkaart februari 2016) en Electrabel (Easy Vast elektriciteit en aardgas, tariefkaart januari 2016), met de volgende verbruiken: elektriciteit enkelvoudig 4150 kWh en 19300 kWh voor aardgas. De vergelijking geldt voor residentiële afnemers. Er wordt geen rekening gehouden met eventuele welkomstkortingen.

** Deze voorbeelden zijn gebaseerd op een geschat jaarverbruik van 3900 kWh voor elektriciteit en 18000 kWh voor aardgas. Deze oefening is gebaseerd op statistische gegevens. Het reële verbruik kan afwijken van deze berekening omdat het afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het weer, de isolatie van uw woning, de oppervlakte ervan, de stand van de thermostaat, het aantal elektrische toestellen en hoe vaak u die gebruikt. De berekening is gemaakt voor een gezin van vier personen in postcode 2000. Deze bedragen zijn inclusief distributie- en transportkosten, toeslagen, heffingen en bijdragen. Voor een volledige berekening kan u steeds onze tarieven raadplegen.