Onze energie. Daar geniet je van.
Bespaar tot 200 euro!

Goedkoopste energieleverancier

Vanzelfsprekend wilt u de goedkoopste energieleverancier voor uw verbruik en situatie kiezen. Op deze manier kan u jaarlijks immers heel wat geld besparen. Geld dat u ongetwijfeld liever voor iets anders gebruikt. Daarom geven wij u een aantal tips om de goedkoopste energieleverancier te vinden.

 

Hoe vind je de goedkoopste energieleverancier voor uw situatie?

Er zijn enkele zaken die u in overweging moet nemen wanneer u op zoek gaat naar de goedkoopste energieleverancier:

Uw jaarlijks verbruik

Bent u een grote, gemiddelde of juist een kleine energieverbruiker? Energietarieven zijn vaak opgebouwd in schijven waarbij kleine, gemiddelde of grote verbruikers voordeliger af zijn. Een belangrijk punt om rekening mee te houden bij uw keuze van uw goedkoopste energieleverancier.

Heeft u een dag/nacht meter?

Verbruikt u vooral tijdens de piek- of tijdens de daluren? Indien u een tweevoudige meter heeft, kan het zeker in uw voordeel spelen om het verschil in dag/nacht tarief van de leveranciers af te wegen in uw keuze. Het kan namelijk zijn dat bepaalde energietarieven voordelig zijn op basis van dagtarief, maar minder voordelig tijdens de daluren, waardoor u uw voordeel ziet smelten als sneeuw voor de zon.

Kiest u voor een betrouwbare energieleverancier?

Natuurlijk moet u vooral rekening houden met de prijs in uw zoektocht naar de goedkoopste energieleverancier. Het is echter ook belangrijk om rekening te houden met de service. Klanten van essent.be kunnen bijvoorbeeld rekenen op constante, milieuvriendelijke energielevering aan zeer scherpe tarieven, omdat essent.be bij de top 5 energiebedrijven van Europa hoort. Daarnaast kunnen onze klanten ook rekenen op een persoonlijke service met de glimlach.

 

  Daarom essent.be als energieleverancier
  • 24/7 inzicht in en grip op uw energiezaken
  • Scherpe prijzen
  • De beste service

Gewoon kiezen voor essent.be

Bij essent.be kunt u rekenen op energie aan zeer competitieve prijzen. Voor zowel elektriciteit als aardgas zijn onze tarieven bij de goedkopere op de Belgische markt. Dat betekent in veel gevallen dat u een flink stuk op uw energiefactuur kunt besparen. Bovendien geniet u bij essent.be van heel wat extra voordelen en een transparante service.

Graag overstappen?

Schrijf u eenvoudig online in en wij regelen de rest, ook de opzeg bij uw huidige leverancier. Kiezen voor essent.be, dat is kiezen voor een betrouwbare energieleverancier.

* De eenmalige welkomstkorting:
- Geldt voor nieuwe residentiële klanten die niet via een commerciële prijsvergelijker een contract bij essent.be afsluiten voor de elektriciteitsproducten Vast Groen of Variabel Groen al dan niet in combinatie met aardgas gedurende de periode 15/04/2016 tot en met 30/06/2016
- Houdt in dat de energieprijs van de elektriciteitsfactuur wordt verrekend aan nachttarief voor het verbruik tijdens de initiële contractduur; geldt dus niet op de Nettarieven en Toeslagen
- Wordt toegekend op de jaarlijkse afrekeningsfactuur
- Is niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promoties en is niet geldig in combinatie met Comfort Pack.


** Deze voorbeelden zijn gebaseerd op de prijs van essent.be (1 of 3 jaar Vast Groen (elektriciteit) of Variabel (aardgas), tariefkaart juni 2016) voor een gewoon jaarverbruik van 3900 kWh (enkelvoudig verbruik) voor elektriciteit en 18000 kWh voor aardgas. Deze oefening is gebaseerd op statistische gegevens. Het reële verbruik kan afwijken van deze berekening omdat het afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het weer, de isolatie van je woning, de oppervlakte ervan, de stand van de thermostaat, het aantal elektrische toestellen en hoe vaak je die gebruikt. De berekening is gemaakt voor een gezin van 4 personen in postcode 2000. De bedragen zijn inclusief distributie- en transportkosten, toeslagen, heffingen en bijdragen. Voor een volledige berekening kun je steeds onze tarieven raadplegen.