Onze partnerships

Wij van Essent vinden het belangrijk om samen met onze partners werk te maken van een betere wereld. Voor nu, maar zeker ook voor de volgende generaties. Daarom kiezen we er bewust voor om actief te zijn in eerlijke samenwerkingsverbanden en onze steun te bieden aan organisaties die de toekomstige generaties - de kinderen van nu - centraal stellen.

 

Hieronder vind je een overzicht van onze partnerships.

the shift

The Shift

Als lid van duurzaamheidsnetwerk The Shift bouwen we mee aan Belgische innovatieve oplossingen rond de uitdagingen voor ons leefmilieu, onze maatschappij en de economie. De Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties vormen hierbij de leidraad.

cunina

Cunina

Essent.be heeft een structureel partnership met de vzw Cunina. Ons programma bestaat uit een reeks initiatieven: 

• De essent.be-werknemers gaan in België 100 peterschappen aan om kinderen onderwijs te bieden.  
• De bouw van een opleidingscentrum.
• Het installeren van zonnepanelen op daken van scholen en gemeenschapscentra.
• Het ondersteunen van een beroepsopleiding elektriciteit waardoor studenten zelf zonnepanelen kunnen installeren en onderhouden.

Recycleren voor Natuurpunt

Recycleren voor Natuurpunt

Wij ondersteunen Natuurpunt en Out Of Use in hun inzamelactie om bedrijven en organisaties te sensibiliseren om elektronisch afval niet bij het gewone afval te doen. Ondernemingen die meedoen aan de actie ontvangen een certificaat. Het project voorziet dat er voor de ingezamelde laptops of niet-herbruikbare smartphones telkens bomen worden aangeplant.

In het kader van deze actie heeft essent.be dit jaar 13 bomen geplant op de jaarlijkse boomplantdag van Natuurpunt.

Kies nu ook voor C02-Neutraal Gas

Kies voor CO₂-neutraal gas

Als je kiest voor Aardgas Vast compenseren wij jouw aardgasverbruik door de aankoop van CO₂-certificaten uitgegeven door de Verenigde Naties. Via die certificaten verlenen we financiële steun aan projecten in ontwikkelingslanden, gericht op het verminderen van CO₂-uitstoot. Meer info over het project Climate Neutral Now vind je hier.

Concreet? Voor elke MWh aardgas die jij verbruikt, wordt 200 kg uitgestoten CO₂ gecompenseerd. Zo help jij mee om jouw gasverbruik klimaatneutraal te maken en de veelbesproken opwarming van de aarde tegen te gaan.