Bij zonnepanelen denk je niet meteen aan platte daken. Want een plat dak is toch minder geschikt voor zonnepanelen? Dat klopt niet. Er is nu een technologie die ook platte daken uitstekend geschikt maakt om zelf je elektriciteit te produceren: Flatfix Fusion.

Waarom een speciale installatie voor platte daken? 

Zonnepanelen op een plat dak: het is perfect mogelijk. Er zijn wel twee aandachtspunten als je ze plat wilt leggen. Ze nemen liggend meer ruimte in dan rechtopstaand. Je platte dak moet dus groot genoeg zijn. Ze worden liggend sneller vuil waardoor ze minder energie produceren. En je moet ze vaker schoonmaken. Uiteraard moet je er ook bij platte daken rekening mee houden dat de zonnepanelen schaduw kunnen opvangen. In de schaduw produceren ze minder. Zelfs één paneel in de schaduw heeft al impact en dan heb je een speciaal type omvormers nodig.

 

Het zal dus interessanter zijn om voor je platte dak te kiezen voor zonnepanelen in een hellende positie. Daarvoor moet je uiteraard een speciale constructie hebben.

Een speciaal kliksysteem voor platte daken: Flatfix Fusion 

Platte daken hebben vaak een beperkte draagkracht. Wist je dat een zonnepaneel per vierkante meter tot 25 kg kan wegen? Dat betekent dat het gewicht van de ondersteunende constructie best zo beperkt mogelijk blijft. Uiteraard moet ze de hellende zonnepanelen wel kunnen dragen, in weer en wind. Stevigheid en stabiliteit zijn dus heel belangrijk.

 

Wij zagen een nieuw bevestigingssysteem voor platte daken dat aan bovenstaande voorwaarden voldoet. Flatfix Fusion zet de zonnepanelen in een hellende positie van 13 graden. De constructie is gemaakt van duurzame, sterke maar lichte materialen als aluminium en hoogwaardig kunststof dat versterkt is met glasvezel. Het systeem is aerodynamisch en is niet gevoelig voor temperatuurschommelingen dus zeer stabiel. Dit is belangrijk omdat die zorgen voor uitzetten en krimpen van materialen. Gevolg: er ontstaan makkelijker barsten, scheuren en buigingen. Flatfix Fusion zorgt dus voor een   goede werking van je zonnepanelen en een prima rendement.

Makkelijke installatie van hellende zonnepanelen op platte daken

Wat maakt de installatie van zonnepanelen met Flatfix Fusion zo makkelijk? Het systeem werkt met gepatenteerde klikverbindingen. Bijzonder: voor de montage van de zonnepanelen is maar één stuk gereedschap nodig. De montageduur is door het kliksysteem kort terwijl de kwaliteit gegarandeerd is. Het systeem is uitgebreid getest - zelfs in een windtunnel - en onder uiteenlopende seizoensomstandigheden. Er is een garantieperiode van 20 jaar.

 

Voor de plaatsingsrichting op een plat dak staan alle mogelijkheden open. Flatfix Fusion kan makkelijk zuidwaarts worden gericht maar net zo goed naar een andere richting. Zo kan je de zon op elk moment van de dag optimaal opvangen. De hellingsgraad is 13° waardoor de panelen ruim voldoende zon krijgen. 

 

Heb je een plat dak en wil je zien hoe Flatfix Fusion wordt geïnstalleerd? Dit filmpje toont hoe het werkt.

Speciaal voor onze klanten

Profiteer van promoties, kortingen en toffe klantvoordelen

Slimme energie & e-mobiliteit

Zonnepanelen