Natuurlijk ben je benieuwd hoeveel je zonnepanelen opbrengen. Zeker als je kiest voor een digitale of slimme meter die niet werkt volgens het vroegere ‘terugdraai’principe. Dan is het beter om je toestellen met een hoog verbruik te laten draaien als je zonnepanelen veel produceren. De app van SolarEdge vertelt je onmiddellijk wanneer je dat beste doet.

Een monitorplatform voor je zonnepanelen

SolarEdge is een toonaangevend merk van slimme energieoplossingen. Het ontwikkelt onder andere omvormers die werken met zogeheten power-optimizers. In het kort uitgelegd: aan elk zonnepaneel is zo'n elektronische component aangesloten. Een power-optimizer zorgt ervoor dat elk paneel onafhankelijk én optimaal kan presteren: het systeem zoekt per paneel voortdurend de hoogste output. Hiermee haal je dus letterlijk alles uit elk afzonderlijk zonnepaneel.

 

SolarEdge heeft ook een app ontwikkeld die alle gegevens registreert die de power-optimizers in de zonnepanelen doorsturen naar de omvormer. Daardoor heb je realtime informatie over de prestaties van je zonnepanelen. 

 

Het voordeel van deze realtime-monitoring is verder dat je direct een foutmelding of alarmmelding krijgt. Zowel per paneel, een serie panelen of voor het volledige systeem. 

Visualiseren van je productie

De app van SolarEdge brengt de werking van jouw zonnepanelen zeer visueel in beeld. Je logt in en krijgt het realtime overzicht van het huidige vermogen, het vermogen per dag, week, maand, jaar en de totale looptijd. Ook krijg je de historiek van jouw productie jaar op jaar. Daarnaast zie je hoeveel minder CO2-uitstoot er is dankzij jouw zonnepanelen en zelfs het equivalent daarvan in bomen! 

 

De productie en eventuele storingen kun je aflezen per zonnepaneel en voor het volledige systeem. Dat is ook handig als bepaalde zonnepanelen een andere dakoriëntatie hebben. Dan ken je per oriëntatie de opbrengst. In de app zit ook een weersvoorspelling voor jouw locatie. Kortom: de SolarEdge-app geeft alle informatie die belangrijk is voor wie zonnepanelen heeft.

Meten is weten en slim met energie omgaan

Heb je een digitale of slimme meter? De SolarEdge-app helpt je om slimmer je eigen zonne-energie te gebruiken. We leggen dat even uit.

 

Sinds dit jaar kan je geen gebruik meer maken van de terugdraaiende teller en betaal je dus ook geen prosumententarief meer. Je hebt er met dit systeem alle belang bij om meer energie te gebruiken als de zon schijnt. Waarom? Als je op dat moment je wasmachine, droogkast en andere veelgebruikers aanzet, gebruiken ze immers direct de energie van je zonnepanelen. Wanneer de meter niet vooruit draait, is je elektriciteit gratis.

 

Kies je voor deze werking van de digitale meter, dan is de SolarEdge-app extra  handig. Hij vertelt je precies voor hoeveel kWh zonne-energie je op een bepaald moment zelf zorgt. Zo weet je welke machines je beter inschakelt omdat je direct je eigen zonne-energie kunt gebruiken. Je activeert met slimme stekkers de machines zelfs vanop afstand. Ook zie je hiermee hoeveel ze verbruiken. Kortom, je profiteert met de informatie van de SolarEdge-app maximaal van je zonnepanelen, zelfs als je niet thuis bent.

 

In het Waalse Gewest blijft het principe van de terugdraaiende teller gelden als er productie is van zonne-energie. In Brussel draaien de energiemeters sinds begin 2020 niet meer terug maar is er een compensatie met groenestroomcertificaten.

Speciaal voor onze klanten

Profiteer van promoties, kortingen en toffe klantvoordelen

Slimme energie & e-mobiliteit

Zonnepanelen