Steeds meer mensen nemen een onderhoudscontract via hun energieleverancier. Het biedt je immers tal van voordelen én je hoeft er bovendien zelf niet meer elk jaar aan te denken. Overweeg je ketelonderhoud via Essent? Dankzij onderstaande checklist ontdek je of het iets voor jou is.

Verwarm je op aardgas of stookolie?

Essent biedt voor beide ketels een onderhoudscontract aan. Een verwarmingsketel op aardgas moet je tweejaarlijks laten onderhouden, een ketel op stookolie slechts jaarlijks. Essent plant je onderhoud in, jij hoeft alleen de deur te openen voor de technicus.

Hecht je belang aan gemak en comfort?

Eerlijk is eerlijk: je hebt al genoeg zorgen aan je hoofd en taken op je to do-lijstje. Geef daarom het ketelonderhoud van je verwarmingsinstallatie uit handen aan je energieleverancier. Het kan bijna niet gemakkelijker: dankzij een ketelonderhoud bij je leverancier ben je er zeker van dat een erkende technieker het onderhoud op tijd uitvoert. Het onderhoud wordt voor jou ingepland en je hoeft niet zelf beginnen rondbellen om een installateur op tijd bij je thuis te krijgen. We houden trouwens ook je attest bij - dan kan je dat ook al niet meer kwijtraken.

Ben je al klant bij Essent?

Ketelonderhoud is momenteel enkel beschikbaar voor energieklanten van Essent. Je hebt dus een klantnummer nodig om gebruik te kunnen maken van de service. Ben je nog geen klant? Gelukkig is dat ontzettend simpel. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is naar onze Energie-pagina surfen. Hou alvast je adres, de EAN-codes van je energieaansluitingen, je type energiemeter, de meternummers en de meterstanden bij de hand.

Spreid je de kosten van ketelonderhoud liever?

Ook dan ben je aan het juiste adres bij de service ketelonderhoud via Essent. Ketelonderhoud kost je al snel een kleine tweehonderd euro. Veel mensen betalen liever maandelijks een klein bedrag, waardoor ze de kosten kunnen spreiden. Voor een verwarmingsketel op aardgas betaal je 6,49 euro per maand, gedurende twee jaar. Wie een verwarmingsketel op stookolie heeft, betaalt 15,99 euro per maand, gedurende een jaar.

Wil je ook kunnen terugvallen op een specialist als je ketel kapot is?

De service gaat veel verder dan alleen het (twee)jaarlijkse onderhoud. Met een onderhoudscontract staat er ook een specialist klaar als je verwarmingsketel kapot is. Zo hoef je zelf niet te zoeken. Dat alleen is al een groot voordeel, want je weet allicht dat het niet simpel is om meteen een technieker langs te laten komen. Met één telefoontje wordt alles voor je geregeld, zodat je niet in het midden van de winter zonder verwarming komt te zitten.