Met een goed geïsoleerd huis vermindert je energieverbruik. Je energierekening daalt want er gaat weinig kostbare energie verloren. Wist je dat maar liefst 25 tot 30% van de warmte uit je huis ontsnapt via een niet of onvoldoende geïsoleerd dak? Dat geldt ook voor ramen en muren die niet voorzien zijn van het juiste isolatiemateriaal. Of je vloer natuurlijk. Die is verantwoordelijk voor 10% van het warmteverlies.

Grondig isoleren? Ga voor een totaaloplossing

Energiezuinig wonen begint bij goede isolatie. Je bespaart niet alleen geld, je CO₂-uitstoot vermindert ook en dat is de reden waarom er meer en meer richtlijnen komen over het isoleren van je huis. Zo is dakisolatie in Vlaanderen al verplicht.

Wil je grondig isoleren? Ga dan voor een totaalisolatie-oplossing: spouwmuren, holle wanden, dak, (kruip)kelder, bodem of vloer en zelfs de akoestiek!

Investeren in isolatie biedt heel wat voordelen

Twijfel je nog om met een isolatiepartner in zee te gaan?

We sommen de voordelen van je investering graag even voor je op:

 

  • Je energierekening daalt. Een gemiddeld gezin bespaart al snel enkele honderden euro’s per jaar met de juiste isolatie.
  • Afhankelijk van het soort isolatie betaalt je investering zich gemiddeld binnen de 2 à 7 jaar terug.
  • Je ecologische voetafdruk verkleint.
  • Een grondig geïsoleerd huis is een duurzaam huis. Dat zorgt voor een meerwaarde als je ooit wil verkopen.
  • Goede isolatie betekent meer comfort. Als het buiten koud is, hoef je niet voortdurend bij te warmen voor een aangename binnentemperatuur. En in de zomer blijven je kamers comfortabel koel.
  • Het risico op schimmelgroei door vocht in je huis verdwijnt.