Een slimme thermostaat bestuur je in de eerste plaats natuurlijk vanuit de app. Gelukkig is de tado°-app erg gebruiksvriendelijk en ben je er in een-twee-drie mee weg. We geven een woordje uitleg bij de belangrijkste functies en instellingen zodat je daarna zelf aan de slag kunt met je eigen tado°.

 

De homepagina van de tado°-app bestaat uit een aantal tegels. Die vind je onder ‘Thuis.’

 

 

Homepage tado-app

De temperatuur

Dit is natuurlijk de belangrijkste functie van de app en een van de hoofdredenen waarom je hem gebruikt. Je kan verschillende kamers in de app opnemen, zo heb je steeds een overzicht van hoe warm het overal in huis is. Op de homepagina vind je immers de gemeten en ingestelde temperatuur van al je kamers. Je vindt er ook de status van de warmwaterzone terug, indien je ook je warm water hebt gekoppeld aan de app.

 

Door op de tegels van je verschillende kamers te klikken kan je de gewenste temperatuur meteen aanpassen. Vanuit die tegels kan je ook een Slim Schema instellen. Dat is een gepersonaliseerd verwarmingsschema per kamer. Ga je overdag werken en wil je je woning dus enkel ‘s avonds verwarmen? Of slaap je in het weekend uit en hoeft je woning dus pas vanaf een uur of tien lekker warm te zijn? Zulke zaken kan je allemaal ingeven in het Slimme Schema.

 

 

Slim schema tado-app

Klimaatcomfort

Deze functie biedt je meer inzicht in de luchtkwaliteit, binnen én buiten. Je vindt er ook suggesties hoe je het klimaat binnen kan verbeteren, bijvoorbeeld door af en toe eens een raam open te zetten om een ruimte te verluchten. Een kaart toont je ook het pollenniveau van de dag en de verwachting voor de komende twee dagen, handig voor wie allergisch is.

Geolocatie

Via de geolocatie zie je of je woning nu staat ingesteld op de Thuis- of de Afwezigheidsmodus. Via het Slimme Schema kan je ingeven hoe je je huis in beide modi wil verwarmen. Je kan handmatig schakelen tussen ‘Thuis’ of ‘Afwezig’, maar de tado°-app kan via de geolocatie ook detecteren of je thuis bent of niet. Hoe dichter je bij je woning komt, hoe warmer het er opnieuw zal worden.

Energiebesparingsrapport

Dankzij tado° kan je tot wel 31% besparen op je verwarmingskosten, dus dat resultaat wil je natuurlijk af en toe eens checken. Per maand kan je zien hoeveel je bespaard hebt. Tado° baseert zich hiervoor o.a. op je geolocatie en het aantal uren dat een van de kamers in afwezigheidsmodus stond ingesteld, de open-raam-detectie en het Slimme Schema.

Care & Protect

Dankzij deze functie word je meteen op de hoogte gebracht van eventuele defecten én kan je zelfs een reparatie boeken mocht dat nodig zijn.

 

Verder zijn er ook een aantal instellingen die je helpen om alles uit je app te halen.

 

 

Instelling tado-app

 

 

Geolocatie
Hier kan je je apparaat toegang geven tot de gps van je smartphone en de wifi-detectie in huis. Zo weet de app of je thuis bent of niet en of tado° moet verwarmen of niet.

 

Aanpassing aan Weersvoorspellingen
Deze functie is standaard actief. Zo kan tado° gebruik maken van de plaatselijke weersinformatie en zich daaraan aanpassen om zo energie te besparen.

 

Open Raam Detectie
Deze functie kan je inschakelen als je wil dat tado° zichzelf tijdelijk uitschakelt wanneer hij een open raam detecteert. Je kan zelf kiezen hoelang die uitschakeling mag duren.

 

Auto-Assist
Deze functie is standaard actief, zodat Geolocatie, Open Raam Detectie en Protect & Care volledig automatisch kunnen werken.

 

Slim Schema
Voor elke ruimte in huis kan je een Slim Schema instellen, zoals je hierboven al kon lezen.

 

Klimaatcomfort, Stats & Analytics en Care & Protect
Je tado° checkt de luchtkwaliteit binnen en buiten automatisch, hier hoef je niks aan te veranderen. Ook de functies Stats & Analytics en Care & Protect werken volledig zelfstandig, zodat jij alle data die je nodig hebt, maar hoeft af te lezen.

 

Benieuwd naar hoe onze klanten de tado°-app ervaren? Ontdek het hier!