De smartphone zorgt voor steeds meer comfort in ons leven. Dat geldt ook voor het regelen van de efficiëntste temperatuur in huis. De nieuwe generatie slimme thermostaten worden namelijk aangestuurd door een app op je smartphone. Je hebt misschien al gehoord van geofencing. Wat het voordeel daarvan is, leggen we hieronder kort uit.

Geofencing in het kort

Geofencing is letterlijk vertaald het afbakenen van een bepaald gebied. Het is een IT-term om de gps-locatie van een smartphone te bepalen. De gps in je smartphone vertelt met andere woorden waar je bent. Je kent dat omdat je vaak wordt gevraagd je 'locatievoorzieningen' in te schakelen.

Geofencing voor slimme thermostaten

Een slimme thermostaat checkt of jij thuis bent en past vervolgens de temperatuur aan. Het toestel weet dat omdat je smartphone en thermostaat met elkaar verbonden zijn. De app geeft jouw locatie door. Als je ver in de buurt van je huis bent, zal de slimme thermostaat de temperatuur laten zakken. Ben jij (bijna) thuis dan gaat de temperatuur omhoog zodat het lekker warm is. Dat is geofencing voor slimme thermostaten: er wordt een gebied afgebakend waar je bent met je smartphone en de thermostaat bepaalt op basis daarvan de temperatuur.

Privacy gewaarborgd

Misschien vind je het een vreemd idee dat je slimme thermostaat constant registreert waar jij bent. Je kunt echter gerust zijn: de gegevens blijven anoniem en alleen je slimme thermostaat kent je locatie.

Een gratis service bij tado° van Essent

Op reviewsites lees je soms dat gebruikers wat teleurgesteld zijn omdat ze een maandelijks bedrag moeten betalen voor deze geofencing-functionaliteit. Essent vindt deze functie zo belangrijk dat we ze zonder extra kosten aanbieden als je kiest voor de tado° V3 van Essent. Een slimme thermostaat moet immers jouw leven volgen en op elk moment voor de gewenste temperatuur zorgen. Hier lees je meer over deze aanbieding.