Meer besparen en meer comfort: dat zijn dé redenen om voor een slimme thermostaat te kiezen. Misschien denk je dat het best ingewikkeld is om deze handige besparingsassistent in te stellen. Het tegendeel is waar: het is een fluitje van een cent. Hoe je dat snel en makkelijk doet, leggen we je stap voor stap uit.

Het Slim Schema helpt je op weg

We tonen je hoe je een slimme thermostaat instelt met tado° als voorbeeld. Deze populaire slimme thermostaat is al voorgeprogrammeerd met een Slim Schema, dus het meeste werk is al gebeurd. Alles loopt via een app en je persoonlijke account. Dat maak je aan in een paar kliks. Zorg er wel voor dat je je locatievoorzieningen inschakelt. Tado° werkt immers op basis van je locatie. Zo weet de slimme thermostaat wanneer je op weg bent naar huis en schakelt hij de verwarming automatisch aan.

Personaliseer je voorkeuren

Account aangemaakt? Dan kan je meten aan de slag. Er zijn twee instellingen: Thuis en Afwezig. Die kan je helemaal naar jouw voorkeur personaliseren. Je kunt bijvoorbeeld dezelfde instelling voor de hele week hebben, of één voor tijdens de week en één voor het weekend, of elke dag een andere instelling. De temperatuur regel je per tijdsblok. Je stelt de gewenste temperatuur in op 'thuis' en 'afwezig'. De slimme thermostaat berekent dan wanneer hij de verwarming moet aanzetten. Kortom: in een paar kliks is alles geregeld.

Instellen per kamer

Met een slimme thermostaat bespaar je veel - tot 31% - op je verwarmingskosten omdat je nooit onnodig verwarmt. Je kunt dan ook elke kamer apart instellen. Per kamer bepaal je de Afwezigheidstemperatuur. De slimme thermostaat regelt dan automatisch de temperatuur via een aangepaste radiatorknop. Die slimme radiatorknoppen moet je wel apart aankopen en installeren.

 

Je ziet: alles is eenvoudig af te stemmen volgens jouw voorkeur.

Ook samen met je andere slimme assistenten

De slimme thermostaat tado° werkt ook met Google Home, de Apple HomeKit, Amazon Alexa en IFTTT. Over de precieze mogelijkheden per applicatie lees je hier meer.

 

Je ziet: je hoeft helemaal geen technieker te zijn om je slimme thermostaat in te stellen volgens jouw wensen. Integendeel: het is heel eenvoudig en het gaat snel. Uiteraard kun je de instellingen altijd aanpassen wanneer jij dat wilt. Heb je interesse in een slimme thermostaat, dan wil je zeker meer weten over het tijdelijke aanbod van Essent: tado° voor € 1 met gratis installatie: een voordeel van € 249.