Een slimme thermostaat zorgt er in de eerste plaats natuurlijk voor dat je het lekker warm hebt in huis, maar wist je dat hij nog veel meer kan? We zetten enkele handige functies van de tado°, onze slimme thermostaat, op een rijtje.

Kies de ideale temperatuur

De temperatuur regelen blijft natuurlijk de voornaamste functie van je slimme thermostaat. Kies de ideale temperatuur op ieder moment van de dag en voor elke ruimte in huis. In de woonkamer is dat voor de meeste mensen rond de 21°C, in de slaapkamer 18°C en 22°C in de badkamer. Het slim schema van de tado° helpt je op weg.

 

Stel je thermostaat ook zo nauwkeurig mogelijk in zodat je zeker geen onnodige energie verspilt. Je hoeft hierin echter ook niet te overdrijven. Ben je even de deur uit? Wijzig de temperatuur dan liever niet, want de ketel heropstarten kost het meeste energie. Bij een constante temperatuur verbruikt je ketel dus minder energie. Ben je langer van huis weg, bijvoorbeeld omdat je gaat werken? Dan verlaag je de temperatuur natuurlijk beter wel.

 

Het Essent Try-Out Team toont je alvast hoe makkelijk je aan de slag kan met tado°. Deze groep van acht klanten test voor ons producten en diensten uit. Op die manier helpen ze ons én jou. 

Gebruik geofencing

Tado° werkt op basis van je locatie. Ben je onderweg naar huis? Dan detecteert tado° dat en zorgt hij ervoor dat de verwarming automatisch aan gaat, zodat jij in een warm huis toekomt. Maar ook wanneer je je woning verlaat, past tado° zich vanzelf aan en laat hij de temperatuur wat zakken.

Pas je schema geregeld aan 

Neem je instelling af en toe eens onder de loep. Komen de zomermaanden eraan of ga je binnenkort op reis? Dan is het handig om je thermostaat daaraan aan te passen. Ook nu veel mensen nog steeds thuiswerken wil je het vast wat warmer in huis. Stel simpelweg de gewenste temperatuur in en je slimme thermostaat berekent wanneer hij de verwarming moet aanzetten. Ben je je schema vergeten aanpassen en geniet je van een weekje vakantie? Ook via je smartphone kan je de instellingen van je thermostaat wijzigen.

Check je verbruik

Tado° is zelflerend en weet dus wanneer hij wel en niet moet verwarmen. Hij weet ook hoe hij in specifieke situaties je huis het voordeligst kan verwarmen. En wie efficiënt verwarmt, verbruikt minder energie. Elke maand krijg je een verbruiksrapport, zodat je meteen ziet hoeveel je verbruikt én bespaart dankzij je slimme thermostaat. Die besparing kan oplopen tot wel 31%.

 

In het Energiebesparingsrapport krijg je meetresultaten van luchtvochtigheid, evolutie van de buitentemperatuur en weersomstandigheden en een activiteitenrapport van je verwarming. Dat rapport krijg je makkelijk binnen via je smartphone én je kan de resultaten meteen ook vergelijken met die van een klassieke thermostaat. 

Los problemen meteen op (of laat ze oplossen)

De tado° beschikt over een Care & Protect-functie. Die zorgt ervoor dat je verwarmingssysteem goed functioneert. De functie informeert je over je verbruik en helpt je om eventuele incidenten op te sporen. Die kan je dan zelf oplossen of je kan beroep doen op een installateur. tado° houdt hiervoor met verschillende factoren rekening, zoals de binnentemperatuur van elke kamer, je Slimme Schema en open ramen. 

 

Benieuwd naar hoe onze klanten hun tado° ervaren? Ontdek het hier!