Eén op vijf gezinnen kiest om op een slimme manier zijn woning te verwarmen, met tado° bijvoorbeeld. Het biedt niet alleen comfort, maar je bespaart er ook nog eens heel wat energie mee. Wist je dat 60% van je energiekosten gaan naar verwarming? Een slimme thermostaat laat je tot 31% besparen op je verwarmingskosten. Tijd om slimmer te verwarmen.

Je energie in je hand

Altijd en overal heb je voortaan je energie in handen. Letterlijk ook. Via een app op je smartphone kan je de verwarming in je woning aansturen. Bovendien verzamelt het ook inzichten via handige rapportages. Zo heb je meer controle over je energieverbruik en over je energiekosten.

Gebruik licht wanneer je het nodig hebt

Je ligt net comfortabel in je bed en plots bedenk je dat je het licht nog hebt laten branden. Klinkt herkenbaar niet? Neem je smartphone bij de hand en check in één oogopslag waar er onnodig nog een licht brandt. In combinatie met slimme verlichting geniet je niet enkel van meer comfort, maar ook van een lagere energiefactuur.

Weet waarvoor je betaalt

Door nauwkeurig te zien waar de energievreters zitten in je woning ga je automatisch zuiniger om met je energie. Een halfvolle vaatwasser zal niet zo snel meer aangezet worden en af en toe laat je de kleren ook buiten een keertje drogen in plaats van in de droogkast. Je energieverbruik meten brengt ook meer inzicht in je energiefactuur.

Het raam open, de verwarming wat lager

Door af en toe een frisse bries door je woning te laten waaien, kan je de ruimtes efficiënter verwarmen. Maar, dan mag je niet vergeten de verwarming uit te zetten. Een slimme thermostaat detecteert open ramen en past je verwarming automatisch aan.

Vervang oude apparaten

Krijg je bij het gebruiken van de microgolfoven een melding van piekverbruik en bij je blender niet? Ga dan even na hoe oud je toestel precies is. Investeren in energiezuinige apparaten kan je verbruik doen dalen.

De 5 populairste huishoudapparaten: hoe koop en gebruik ik deze energiezuinig?

Speel in op weersvoorspellingen

Het weer verandert voortdurend, en zo ook je verwarmingsbehoeften. Een slimme thermostaat is flexibel en speelt in op weersvoorspellingen. Zo geniet je altijd van dé ideale temperatuur in je woning.

Ga na wat je wanneer verbruikt

Het realtime overzicht op je smartphone geeft aan hoeveel energie elk apparaat verbruikt, zowel binnen als buiten de piekuren. De slimme thermostaat onthoudt ook alle gegevens, zo kan je achteraf het energieverbruik vergelijken.

Niemand thuis?

Een slimme thermostaat zoals tado° maakt gebruik van geolocatie. Deze slimme oplossing zet je verwarming automatisch lager als je de woning verlaat én zet deze automatisch op wanneer je dicht bij je woning aankomt. Zo heb je altijd en overal controle over je verwarming, en dus ook over je energieverbruik

Bespaar jezelf een autorit

Vergeten het licht uit te doen of de televisie af te zetten? Dankzij een slimme thermostaat moet je niet opnieuw naar huis rijden. Zet je wagen aan de kant en schakel alles via je smartphone netjes uit. Het bespaart je niet enkel tijd en een rit maar ook nog eens energie.

Creëer een eigen verwarmingsprofiel

Een slimme thermostaat regelt voor jou de ideale temperatuur door je gewoontes te analyseren. Ben je vaak van huis of werk je onregelmatige uren? Je woning past zich hier volledig aan jou aan.

Je woning omvormen tot een echte smart home?

Ontdek snel welke slimme oplossingen je kan integreren én hoeveel je hiermee bespaart.