In 2020 veranderden er in Vlaanderen al 681.958 gezinnen van elektriciteitsleverancier.  En 546.017 gezinnen kozen een nieuwe leverancier voor aardgas. Waarom ze overstappen? Een betere prijs, nieuwe tools om minder te verbruiken, betrouwbare levering, een klantvriendelijke service én heel vaak interessante promoties die overstappen extra aantrekkelijk maken. Wist je overigens dat je meteen kunt overstappen, met maar één maand opzegtermijn? Dit is de top 5 van de overstapredenen.

1. Een betere prijs

Veel mensen ontdekken pas na hun overstap dat ze vroeger niet het beste energietarief hadden. Kritisch vergelijken loont. Is vast of variabel het gunstigste? Is het beter om een tweevoudige meter (dag- en nachtverbruik) te hebben voor elektriciteit? En is een investering in zonnepanelen rendabel? Daarom stimuleert de onafhankelijke organisatie VREG ons om regelmatig te checken of we nog wel het beste tarief hebben. Goed plan!

 

 

Ben je al klant bij Essent?

Hou bij je vergelijking dan zeker ook rekening met het persoonlijk klantvoordeel waar je als Essent-klant recht op hebt. Want wij vinden dat trouwe klanten recht hebben op een extraatje.

2. Meer besparen

Energie die je niet verbruikt, is nog altijd het goedkoopste. Maar hoe verbruik je minder zonder aan comfort in te boeten? Een mooi voorbeeld is de slimme thermostaat. Daarmee bespaar je tot 31% op je verwarmingskosten. En toch is het altijd lekker warm als je thuiskomt: je slimme thermostaat weet wanneer dat is. Ook slimme stopcontacten en ledverlichting helpen je om minder te verbruiken en dus minder te betalen. Biedt jouw leverancier dit comfort al aan?

3. Persoonlijk en betrouwbaar

We kunnen geen dag zonder elektriciteit en gas. Daarom kiezen we voor een betrouwbare maatschappij als we veranderen van energieleverancier. Kleine en onbekende energiebedrijven blijken niet altijd even stabiel. Essent is een sterke onderneming met 300 medewerkers en voorziet 550.000 gezinnen van betrouwbare energie. Toch zijn we klein genoeg om je persoonlijk te helpen.

4. Alles makkelijk online

Als we veranderen van energieleverancier willen we geen papieren rompslomp. We willen wel duidelijke facturen, tarieven en communicatie. Alles eenvoudig online geregeld: dat is een belangrijke voorwaarde voor mensen die overstappen. Niet moeilijk doen als het ook makkelijk kan. Daar zijn wij van Essent het helemaal mee eens. We regelen het voor jou in 1-2-3.

5. Straffe promoties

Last but not least: we stappen natuurlijk sneller over als we daarvoor extra beloond worden. Voor wat, hoort wat. Maar Essent kiest liever voor een promotie die je blijvend voordeel oplevert. Een voorbeeld? Als je nu klant wordt voor 3 jaar, krijg je een tado° slimme thermostaat voor € 1. Een voordeel van € 248! Bovendien is de installatie gratis. En: met tado° bespaar je per jaar tot 31% op je verwarmingskosten. Dus door over te stappen maak je drie keer winst.

En wanneer veranderen we vooral? Als we verhuizen en wanneer we onze jaarlijkse afrekening krijgen. Logisch, maar het loont altijd de moeite om te vergelijken: zo weet je zeker dat je op élk moment het beste tarief hebt en de grootste besparing doet. Doen dus.