Het gebeurt één keer om de vier jaar en dit jaar is het weer zover: februari wordt met één dag verlengd. Weet jij al hoe je die extra dag gaat spenderen? Nee? Neem dan eens de tijd om jezelf goed te informeren over de voordelen en de eenvoud van het veranderen van energieleverancier.

Dit jaar wordt 28 februari niet gevolgd door 1 maart, maar door 29 februari. We krijgen er zomaar een dagje bij, waardoor het jaar 366 dagen telt. Waarom? De aarde heeft 365 dagen en ongeveer 6 uur nodig om rond de zon te draaien. Hierdoor lopen we na vier jaar een dag voor op de aarde die haar omwenteling rond de zon voltooid heeft. Een schrikkeldag lost dit op.

Gelukkig bestaat er zo’n extra dag. Niet alleen om wat meer te genieten van het leven, maar ook om uitgebreid de tijd te nemen om te bekijken welke energieleverancier het best bij je past. Het levert je namelijk heel wat op.

Zoveel Belgen veranderden al van energieleverancier

In 2018 veranderde in Vlaanderen en Wallonië zowat 20% van de consumenten van elektriciteitsleverancier. Voor gas ligt dit cijfer tussen 22 en 24%. Bijna een vierde van de bevolking, dus.

In 2019 veranderden bijna 826.000 Vlaamse gezinnen van elektriciteitsleverancier. Ongeveer 587.000 gezinnen kozen een nieuwe leverancier voor aardgas. De voornaamste reden hiervoor? Niet onvrede, wel het prijsverschil. Benieuwd naar de andere redenen? Je ontdekt ze hier

Veranderen van energieleverancier: wat is het voordeel?

Dat brengt ons meteen bij de voornaamste vraag: wat levert het op? Steeds meer consumenten beseffen dat er veel te besparen valt op de jaarlijkse energiefactuur. In november 2019 bedroeg het verschil tussen het goedkoopste en het duurste aanbod voor elektriciteit zo’n € 200. Voor gas liep het verschil op tot € 300. Veranderen van energieleverancier bespaart je dus een mooie som.

Overtuigd om zelf te veranderen van energieleverancier?

Dan verwelkomen we je graag als klant van Essent. Ons ‘Online’ pakket verlost je niet alleen van een stapel papieren facturen, het biedt je ook een van de scherpste tarieven van de markt. Klinkt goed? Hier vind je meer info over dit voordelige pakket.

Ben je graag voor een langere tijd zeker van je energieprijs? Dan is ons ‘Vast’-pakket ideaal voor jou. Mooi meegenomen: met Vast krijg je groene stroom en CO₂-neutraal gas in huis. Meer weten? Lees dan hier verder.

Liever een variabel energietarief en de vrijheid om te kiezen of je on- of offline geholpen wordt? Dan vind je alles wat je zoekt in ons ‘Variabel’-pakket. Je ontdekt er hier alles over.

Hoe word ik klant van Essent?

Heb je het perfecte Essent-pakket gevonden? Dan is klant worden supereenvoudig! Kies het pakket van jouw voorkeur en bereken je prijs. Houd best volgende informatie bij de hand:

 

  • Het type energiemeter (enkelvoudig, tweevoudig, exclusief nacht)
  • De meternummers
  • De meterstanden
  • Je adres
  • De EAN-codes van je energieaansluitingen

 

Vul hierna je gegevens in en verstuur ze meteen online. Hierna regelen we je overstap in 1-2-3!