Verhuis je binnenkort en wil je liefst klant blijven bij Essent? Da’s makkelijk. Je energiecontract en klantvoordelen verhuizen gewoon mee.

Je energiecontract verhuizen doe je in 3 stappen

1. Vul een energieovernamedocument in

Dit is het belangrijkste document als je snel de verhuis van je energiecontract wilt regelen. Je vult een energieovernamedocument in op de dag dat je je oude adres verlaat, samen met de nieuwe bewoner, én op het moment dat je de sleutels ontvangt van je nieuwe woonst, samen met de vorige bewoner. Vul per adres twee exemplaren in, een voor jou en een voor de vorige/nieuwe bewoner.

 

Download hier het energieovernamedocument. Kies dit specifieke energieovernamedocument als je zonnepanelen hebt of een andere productie-installatie voor hernieuwbare energie.

 

2. Laat ons weten dat je verhuist

Stuur ons een kopie van het energieovernamedocument ten laatste zeven dagen na je verhuisdatum. Dat kan gewoon via het online contactformulier op onze website.

 

3. Geniet van onze energie op je nieuwe adres

Wij regelen de energielevering in je nieuwe woonst, aan dezelfde voorwaarden en met dezelfde voordelen als voordien. Voor je oude adres maken we een slotfactuur op. Daarvoor baseren we ons op de meterstanden die je invulde op het energieovernamedocument.

VERHUIS JE NAAR EEN NIEUWBOUW?

Heb je een nieuwe energieaansluiting nodig in je nieuwbouwwoning? Volg deze handige checklist en het is zo geregeld.

Ben je nog tevreden over je energietarief?

Je verhuis is het ideale moment om je energiecontract eens te herbekijken. Wij doen dat graag samen met jou. Je mag ons altijd bellen voor een gratis tariefcheck via 078 79 00 97. Of laat ons weten wanneer wij jou mogen bellen. Tot binnenkort!

 

Doe je het liever zelf? Sluit dan online een nieuw energiecontract af. Ga naar www.essent.be voor ons volledige aanbod. Je kan meteen je prijs berekenen en opnieuw intekenen. Zo snel gaat dat.