De slimme thermostaat zorgt voor comfortabele warmte, maar ook voor een lagere energiefactuur. Wij bekeken hoe de tado°-app je daarbij helpt. Onze conclusie? De app maakt het heel eenvoudig om je verbruik te monitoren en onnodig verbruik te vermijden. Bovendien hebben we op het einde van dit artikel een aanbieding waarmee je nog meer bespaart.

Waarom is tado° een ‘slimme’ thermostaat?

Een slimme thermostaat leert telkens bij van de manier waarop jij leeft en verwarmt, maar ook van weersomstandigheden. Hij stemt het ideale verwarmingsschema af op jouw leven, je gewenst comfortniveau en past zich moeiteloos aan als de weersomstandigheden veranderen. Met een slimme thermostaat als tado° verwarm je energie-efficiënt. Maar je kiest ook voor een optimaal comfort omdat je zelf bepaalt wat de temperatuur is als je thuiskomt. Het beste van twee werelden dus.

Hoe monitort tado° het verbruik van je verwarming?

Hoe kan tado° je verbruik verminderen? Deze slimme thermostaat is zelflerend. Hij weet wanneer hij wel en niet moet verwarmen. Daarnaast berekent tado° hoeveel energie er nodig is om jouw huis op te warmen bij een bepaalde buitentemperatuur. Hij registreert ook hoe snel het binnen afkoelt. Met deze gegevens weet de slimme thermostaat hoe hij in een specifieke situatie je huis het voordeligst verwarmt. Dat kan zelfs kamer per kamer. Daarvoor heb je wel speciale radiatorkranen nodig. Elke maand krijg je een verbruiksrapport. Zo kom je heel overzichtelijk te weten hoeveel je bespaart met je slimme thermostaat. Dat kan oplopen tot 31%.

Slim verwarmen, ook bij onvoorziene omstandigheden

Met tado° vermijd je dat je onnodig verwarmt als je niet thuis bent. Maar deze slimme thermostaat beter gaat verder. Stel, je hebt per ongeluk een raam laten openstaan, maar ook de verwarming in die kamer. Dan merkt tado° dat snel en zal hij deze radiator afsluiten. Voor deze functie heb je wel per kamer een aangepaste radiatorknop nodig om het systeem te activeren.

Jouw besparing in het Energiebesparingsrapport

De tado°-app laat met cijfers zien wat en waarom je bespaart. Je krijgt een activiteitenrapport van de verwarming, meetresultaten van luchtvochtigheid, evolutie van de buitentemperatuur en weersomstandigheden. Zo begrijp je beter waarom tado° de gewenste temperatuur voortdurend bijstelt en voor een grote besparing op verwarmingskosten zorgt. Die besparing krijg je overzichtelijk op het scherm van je smartphone. Het Energiebesparingsrapport toont aan hoe tado° je de afgelopen maand heeft geholpen om energie te besparen. Je krijgt een vergelijking met een klassieke thermostaat en je ziet waardoor tado° het verschil heeft gemaakt.

 

 

Wil je de tado° slimme thermostaat voor slechts € 1 met gratis installatie? Dan is deze aanbieding zeker iets voor jou.