Een groot deel van je energiefactuur bestaat uit kosten die je uitgeeft aan verwarming. Zeker in de winter komt iedereen graag thuis in een lekker warm huis. Maar elk jaar opnieuw krijg je je afrekening en maak je het goede voornemen om er toch een béétje op te letten. Wil jij je verwarmingskost tot wel 31% omlaag krijgen? Met tado° kan het.

Tado°, de slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat, zoals tado°, maak je het regelen van je temperatuur in huis nog eenvoudiger. Met de tado°-app stuur je met je smartphone de temperatuur bij in elke kamer, op elk tijdstip, en overal waar je maar wil. De slimme thermostaat verzamelt en verwerkt informatie en bezorgt die data vervolgens aan jou.

 

Dat brengt tal van voordelen met zich mee:

 

  • Tado° geeft je in realtime inzicht in je verbruik en levert inzichtelijke rapporten en aanbevelingen. Zo weet je meteen of en waar je te veel verbruikt.
  • Je krijgt een efficiënte temperatuurregeling op maat van jouw situatie. Tado° regelt de temperatuur automatisch: wanneer iedereen het huis uit is, zet hij de verwarming automatisch lager.
  • Tado° houdt rekening met je verwarmingsprofiel, gebaseerd op de eigenschappen van je huis, en zelfs met de weersvoorspellingen. Vanaf nu zet je de verwarming nooit meer onnodig te hoog!
  • Je kan de verwarming instellen per kamer: dit is mogelijk wanneer je de radiatorthermostaten in elke kamer vervangt.
  • Je verkwist nooit energie. Stel, je bent vergeten een raam te sluiten en buiten is het koud. Normaal verspil je dan veel energie als je radiator openstaat. Maar de slimme thermostaat meet dat en sluit de toevoer af na 15 minuten.

 

Op die manier kan je tot wel 31% besparen op verwarmingskosten, want je verwarmt je huis alleen nog wanneer het nodig is. Op vijf jaar tijd bespaar je als familie van vier, in een huis van 150 vierkante meter, zo al snel 1750 euro. Dat blijkt uit onderzoek van het Fraunhofer-instituut voor bouwfysica in Duitsland.

Overtuigd van de vele voordelen? Hier lees je meer over tado° en word je gemakkelijk klant. Je haalt hem nu in huis voor slechts 1 euro in plaats van 249 euro, en hij wordt gratis bij je thuis geïnstalleerd. Waar wacht je nog op?