Bij een nieuw jaar horen traditioneel goede voornemens. De kans is dus groot dat ook jij enkele puntjes op een lijstje hebt neergekrabbeld. Meer sporten, meer sparen, bewuster consumeren: het zijn klassiekers. Waar je misschien nog niet aan gedacht hebt, is dat je jouw goede voornemens ook kan linken aan energie. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Goed voornemen 1: ik ga meer sparen

Om meer geld opzij te kunnen zetten, bestaan er tal van handige tips. Investeren in een slimme thermostaat, zoals tado°, is er zo eentje.

Tado° regelt de temperatuur automatisch. Hij zet de verwarming lager wanneer iedereen uit huis is, en houdt rekening met je verwarmingsprofiel en weersvoorspellingen. Dankzij de slimme technologie van tado° bespaar je tot 31% op je verwarmingskosten. Het geld dat je hierdoor overhoudt, kan zo richting spaarboekje!

Wil je meer weten over tado°? Neem dan hier een kijkje!

Goed voornemen 2: ik ga meer sporten

Dit voornemen staat vaak in de top drie. Niet onlogisch, want sporten is gezond! Maar, het is niet alleen belangrijk dat jij in topconditie bent. Ook jouw verwarmingsketel verdient de nodige aandacht. Het is namelijk wettelijk verplicht om deze regelmatig te laten onderhouden en schoonmaken. Dat zorgt voor een optimale werking, waardoor je energie bespaart en kan rekenen op een hoger rendement (wat je dan weer helpt bij je voornemen om meer te sparen).

ZOEK JE MEER ENERGIEBESPARENDE TIPS?

Meer weten over ketelonderhoud?

Goed voornemen 3: ik ga meer quality time met mijn geliefden doorbrengen

Smartphones, televisies, laptops: ze zijn tegenwoordig moeilijk weg te denken uit ons leven. Toch loont het de moeite om ze af en toe volledig uit te schakelen. Niets gezelliger dan een spelletjesavond! Of wat dacht je van een afhaalpizza-avond onder vrienden? Je zal er niet alleen energie mee besparen, maar ook energie uithalen!

Goed voornemen 4: ik ga duurzamer leven

Duurzamer leven wordt steeds belangrijker. Gelukkig is dat helemaal niet zo moeilijk. Met enkele kleine aanpassingen maak je al een groot verschil.

Zo is kiezen voor duurzame energie, zoals zonne-energie, een goed idee. Ook hiermee bespaar je flink wat geld, én heb je aandacht voor het milieu. Het beste van twee werelden, dus! Met ARALT kies je voor kwaliteitsvolle zonnepanelen waarop je tot 25 jaar garantie hebt. Ben je benieuwd of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen en wil je graag meer info? Op deze pagina vind je de antwoorden op je vragen.

Natuurlijk kan je meer doen dan investeren in zonne-energie wanneer je duurzamer wil leven. Door goed op je energieverbruik te letten, maak je een groot verschil.

ZOEK JE MEER ENERGIEBESPARENDE TIPS?

Lees hier hoe je nog meer kan besparen

Goed voornemen 5: ik ga minder verspillen

Dan hebben we het natuurlijk niet alleen over voedsel. Ook energie kan je verspillen. En dat is zonde, want zo lopen de kosten op.

Een goede tip die je helpt om zo weinig mogelijk energie te verspillen, is deze: isoleer je huis. Een slecht of niet geïsoleerd dak zorgt ervoor dat er in je huis of appartement ongeveer 30% warmteverlies is. Met een goed geïsoleerd huis verminder je dus je energieverbruik. Je bespaart daarmee niet alleen geld, isoleren is ook goed voor het milieu (en dat sluit mooi aan bij je voornemen om duurzamer te leven). Vraag hier gratis vrijblijvend advies aan over de isolatie van je huis.