Veel kleintjes maken een grote. Dat geldt als je energie wilt besparen en als je oog hebt voor het klimaat. De juiste energie kiezen en doordacht energie gebruiken zijn al een goed begin. Maar hoe doe je dat dan? We geven je een aantal tips om je woning duurzamer te maken maar altijd met oog voor je energiekost. 

✅ Ga voor energiebesparende investeringen want ze leveren direct op

Investeren in je woning is een slimme manier om snel veel energie te besparen. Zo vermijd je onnodig warmteverlies en daar plukken jij en het milieu élke dag de voordelen van. Via de knop hieronder download je de overzichtsfiche met energiemaatregelen die je kunt nemen. Van dakisolatie tot HR++-glas: investeren loont. Uiteraard kost investeren geld maar gelukkig helpt de overheid je een handje. Via deze link krijg je een overzicht van de subsidiemogelijkheden. Ook deze website brengt je op spoor van subsidies in jouw gemeente.

✅ Kies voor 100% groene energie 

Groene energie is aan een snelle opmars bezig. Ongeveer 20% van alle gezinnen in ons land kiest voor een duurzame formule. Het voordeel van groene energie is dat die je uitstoot van CO2 vermindert. Met het verbruik van een gemiddeld gezin in ons land (3600 kWh) komt dat op zo’n 1500 kg CO2 per jaar. Bovendien betekent ‘groen’ zeker niet duurder. Vergelijk hier wat een tariefformule met groene energie in jouw geval kost.

✅ Produceer zelf je energie 

Met zonnepanelen, een zonneboiler en een warmtepomp kies je voor zelfvoorziening. Het is nu hét moment om te investeren. De prijs voor zonnepanelen is lager dan ooit en hun rendement ook, dankzij de nieuwe technologieën. Voor zonneboilers en warmtepompen geeft de overheid interessante subsidies zodat je investering extra rendabel wordt. Voor zonnepanelen zijn er geen subsidies meer in Vlaanderen.

Benieuwd naar wat zonnepanelen in jouw geval kosten en opbrengen? Dan vind je hier alle informatie en maak je een prijssimulatie.

✅ Regel slim het energieverbruik in huis 

Wil je veel besparen op je energieverbruik,  dan is een slimme thermostaat dé manier om dat makkelijk te doen. Een slimme thermostaat zorgt voor een grote besparing - tot maar liefst 31% - omdat je nooit meer onnodig verwarmt. Hij weet namelijk wanneer je thuis bent en wanneer niet. De temperatuur wordt dan automatisch geregeld. Hier lees je alles over de voordelen van een slimme thermostaat. Heb je interesse in deze slimme thermostaat dan wil je dit bijzondere aanbod vast niet missen

 

Naast een slimme thermostaat zijn er nog manieren om energie te besparen zonder aan comfort in te boeten. De slimme stekker bijvoorbeeld vertelt je welke toestellen energiezuinig zijn en welke niet. Je kunt zo ook vanop afstand toestellen bedienen en een toestel aan- en uitzetten. 

✅ Kies voor een energieleverancier die een veelzijdige service biedt 

Een uitstekend tarief is uiteraard belangrijk maar een uitstekende service maakt echt het verschil. Alles bij één leverancier kunnen regelen: hoe handig is dat? Wil je bijvoorbeeld een snelle, professionele service voor je ketelonderhoud? Of wil je advies hoe je je huis perfect isoleert? Twijfel je of zonnepanelen voor jou wel rendabel zijn en wil je weten of je dak geschikt is? Wij hebben een all-in service voor jou om een duurzame en voordelige keuze te maken voor je energie.

✅ Kies voor een tarief en voordelen die 100% bij jou passen

Veranderen van leverancier: dat doe je natuurlijk alleen als het écht de moeite loont. Wil je kunnen kiezen tussen variabele en vaste tarieven? Tussen groene en grijze energie? Voor kortingen die je belonen als trouwe klant zoals de hele dag door nachttarief? Dan hebben wij altijd de energie waarmee je de energie in je woning in elk opzicht optimaal benut. Ontdek hier jouw energie.

tabel - besparingen