Energie besparen begint bij goede isolatie

Door je huis te isoleren, bespaar je fors op je energiefactuur.

Het is ook goed voor het milieu en je hebt steeds een aangename temperatuur in alle kamers.

 

Vraag gratis advies aan onze isolatiepartner, bekijk samen wat er mogelijk is voor jouw woning en profiteer van 10% korting op de totaalprijs, ook als je geen essent.be-klant bent!

Waarom isoleren?ENERGIE BESPAREN
Energiezuinig wonen begint bij een goede isolatie. Altijd de juiste temperatuur en je verbruikt enkel wat je nodig hebt. Door te investeren in duurzame isolatie bespaar je gegarandeerd op je energiefactuur.MEER COMFORT
De thermostaat hoger zetten als het tocht in huis? Wat beter helpt voor meer comfort, is je muren, ramen of dak goed isoleren. Bovendien houd je zo heel wat geluiden buiten en zet gerust zelf ook je favoriete muziek wat harder.


MILIEUVRIENDELIJK
In een goed geïsoleerd huis kan je verwarming een graadje lager. Zo verkleint je CO₂-voetafdruk. Als je daarnaast ook kiest voor milieuvriendelijk isolatiemateriaal, dan ben je echt goed bezig. Investeren in duurzame isolatie is investeren in de toekomst.JE WONING WORDT MEER WAARD
Het energieprestatiecertificaat (EPC) van je woning geeft aan hoe hoog het energieverbruik per m² is. Hoe lager de EPC-score, hoe lager je verbruik en dat is een van de factoren die jouw woning populair maken op de vastgoedmarkt.

WETTELIJKE MINIMUMNORMEN
Naast alle voordelen die goede isolatie biedt, is het in België verplicht om bij nieuwbouw en verbouwingen aan minimale energienormen te voldoen. Dat zijn de zogenoemde EPB-eisen. Meer info vind je hier: voor Vlaanderen, voor Wallonië en voor Brussel.


TOTAALOPLOSSING
Warmte die verloren gaat, ontsnapt gemiddeld voor 30% via het dak, 30% via de ramen, 30% via de muur en 10% via de bodem van je huis. We raden je dus aan om voor een totaalisolatie-oplossing te kiezen: spouwmuren, dak, kruipruimte of kelder, bodem, vloer én ramen isoleren. Meer info vind je hier.

Hoeveel besparen?

Je huis goed isoleren biedt heel wat voordelen, ook op financieel vlak.

 • Goede isolatie heeft een positief effect op je energiefactuur. Een doorsnee gezin bespaart op jaarbasis tot wel 

360 euro

 door zijn woning goed te isoleren.
 • Met spouwmuurisolatie kan je 

tot 30% besparen
. Dak- of vloerisolatie kan je afrekening tot 15% doen dalen.
 • Afhankelijk van het type isolatie betaalt je investering zich gemiddeld binnen de 

5 à 10 jaar

 terug. De terugverdientijd van spouwmuurisolatie is meestal 5 à 6 jaar, voor vloerisolatie is dat 7 à 8 jaar en met dakisolatie heb je na 10 jaar je investering terugverdiend.
 • Energiebesparende werken aan je huis kun je onder bepaalde voorwaarden financieren met een 

energielening

 van de overheid. Bovendien heb je als huiseigenaar recht op interessante isolatiepremies. Meer info vind je hier: voor Vlaanderen, voor Wallonië en voor Brussel.
 • Als je isolatiewerken laat uitvoeren aan je privéwoning, betaal je slechts 6% btw in plaats van de gebruikelijke 21%. Je woning moet wel ouder zijn dan 10 jaar en de werken moeten uitgevoerd worden door één aannemer.
logo isoprofs

Onze isolatiepartner

Essent werkt samen met isolatiepartner Isoprofs een specialist in na-isoleren van spouwmuren, daken, (kruip)kelders en vloeren.

Met meer dan 10 jaar ervaring zijn ze een van de belangrijke spelers op de Belgische isolatiemarkt. Isoprofs isoleert je huis van kelder tot zolder!

Ik heb interesse in isolatie. Wat nu?

 • Gratis advies of offerte - isolatie

  Vraag hieronder gratis advies bij onze partner.

 • Contact met onze partner - isolatie

  Je krijgt binnen de 2 werkdagen een telefoontje.

 • Advies en offerte - isolatie

  Isoprofs geeft je met plezier advies en een vrijblijvende offerte.

 • kies voor isolatie - isolatie

  Kies voor isolatie en krijg 10% korting op de totaalprijs.

Vraag vrijblijvend advies of een offerte

Je krijgt binnen de 48 uur een telefoontje van onze isolatiepartner Isoprofs (niet in het weekend of op feestdagen). Ze geven je met plezier gratis advies of een vrijblijvende offerte met 10% korting op de totaalprijs.